Snabbrullportar av olika PVC-material passar för användning såväl inomhus som utomhus. Precis som namnet säger öppnas och stängs porten mycket snabbt och sidoutrymmeskrav för montering är inte lika krävande som för flera andra porttyper. De vanligaste användningsområdena är butiker, lastutrymmen och industri- och produktionsbyggnader.

Främsta fördelar

  • porten öppnas och stängs mycket snabbt
  • porten förblir öppen bara under önskad tid
  • möjlighet för automatisk stängning
  • porten stängs tätt tack vare dess borst- och gummitätningar
  • energisnål, skyddar mot kyla och drag
  • kräver lite utrymme på sidorna

Produktutbudet innehåller flera olika typer av snabbrullportar vars olika funktioner och egenskaper kan kombineras med varandra – det hjälper att hitta den bästa lösningen i alla situationer. Snabbrullportars skenor tillverkas som standard av galvaniserat stål, vid önskemål kan skenorna lackas i önskad färgton från RAL-katalogen. För våtutrymmen erbjuds portar med skenor av rostfritt stål.

Snabbrullportar öppnas och stängs med hastighet upp till 2m/sek, beroende på portens storlek och modell. Alla portar öppnas som standard med hjälp av en triangelkopplare, dessutom erbjuds andra smarta lösningar med radar, fotoceller, strömbrytare med snöre eller tryckknapp, fjärrkontroller, induktionsöglor mm. Av material används två olika typer av PVC-duk – med tjocklek ~1 mm (750 g/m2) och 3 mm (1300 g/m2). Den sistnämnda är värmeisolerad. Portar med standard PVC-duk kan väljas i flera olika färgtoner, 3 mm PVC duk finns i vit, blå, grå och grön färg.